Blog

İLAÇLAMA MAKİNELERİ (PÜLVERİZATÖRLER)

İLAÇLAMA MAKİNELERİ (PÜLVERİZATÖRLER)

16.12.2021

KÜÇÜK İHTİYAÇLARDAN, PROFESYONEL ÇÖZÜMLERE

İLAÇLAMA MAKİNELERİ (PÜLVERİZATÖRLER)

 

Bir yetiştiricinin ilaçlama ekipmanları hakkında bilmesi gereken her şey

Kimyasal püskürtme ekipmanı olarak da adlandırılan ilaçlama Makineleri (pülverizatörler)  ile kimyasal bitki koruma maddeleri uygulayabilirsiniz. İlaçlama, uygulanması gereken pestisitlerin suda çözüldüğü veya askıya alındığı bir tekniktir. Bu karışım, İlaçlama Makineleri tarafından korunmaya ihtiyaç duyan ürün üzerinde bir sis olarak uygulanabilir. Bu Makineler, bitkilerdeki her türlü hastalık, haşere ve mantarı kontrol etmek için kullanılır.

Modern ilaçlama Makineleri (pülverizatörler) , püskürtme performansını en üst düzeye çıkarmak ve mahsulün zarar görmesini önlemek için geliştirilmiştir. İlaçlama Makineleri farklı uygulamalar için kullanılır: yabani ot öldürücüler, böcek ilaçları, dezenfektanlar veya gübreler. Bitki koruma ekipmanlarının fiyatları, püskürtücünün türüne bağlı olarak düşükten yükseğe yatırımlar arasında değişmektedir. Doğru püskürtücünün seçilmesi çeşitli faktörlere bağlıdır: püskürtme alanı boyutu, püskürtme uygulaması, akışkan hızı, akışkan basıncı, tank kapasitesi, hortum uzunluğu ve gerekli püskürtme uçlarının miktarı.

 

İlaçlama Makinelerinin türleri nelerdir?

Serada veya çiftlikte kullanabileceğiniz iki tür püskürtme vardır: düşük hacimli püskürtme teknikleri ve yüksek hacimli püskürtme teknikleri. Her püskürtme tekniğinin tüm ürünler için uygun olmadığını bilmek önemlidir. Ayrıca, her ürün koruma maddesi her püskürtme tekniği için uygun değildir. Bu nedenle, düşük ve yüksek hacimli püskürtme teknikleri arasındaki farkları bilmek önemlidir.

 

Düşük hacimli püskürtme tekniği: Düşük hacimli püskürtme tekniği kullanıldığında az miktarda püskürtme sıvısı kullanılır. Bu püskürtme tekniği çoğunlukla saksı bitkilerinin yetiştirilmesinde ve bazen sebze yetiştiriciliğinde tercih edilir.

Yüksek hacimli püskürtme tekniği: Düşük hacimli püskürtme tekniğinin aksine, yüksek basınçlı püskürtme teknikleri çok fazla püskürtme sıvısı kullanır. Çözünmüş bitki koruma maddelerine sahip su, bir püskürtme arabası, bom püskürtücüler ve püskürtme tabancaları veya mızraklar kullanılarak dağıtılır. Çiçekçilikte olduğu kadar sebze yetiştiriciliğinde de yüksek basınçlı püskürtme teknikleri kullanılmaktadır.

 

İlaçlama Makineleri (pülverizatörler) Kullanmanın Avantajları

Daha az görünür kalıntı. Mahsul koruma maddeleri, mahsulün arkasında görünür veya görünmez bir kalıntı bırakır. Tüketim bitkileri için yasal bir standart vardır: Maksimum Kalıntı Sınırı (MRL). Bu, insanların tüketildiğinde zararlı miktarları yutmasını önlemek içindir. Ürün üzerinde (meyve, çiçek veya yaprak) görünür bir kalıntı bırakıldığında, (süs) değeri azalır. Alan muamelesi kullanılarak, ürün üzerinde çok az kalıntı elde edilebilir. Öte yandan, bitki koruma ürünlerini püskürtürken bazen görünür kalıntılar oluşur.

İşçilikten tasarruf; ürünler kısa sürede geniş bir yüzey alanına dağıtılabilir. Bu yöntem püskürtmeden daha az emek gerektirir, çünkü bitkilerin yolunun her santiminin püskürtülmesi gerekmez.

Daha az su kullanımı. İlaçlama Makineleri (pülverizatörler) ile daha az su kullanılmaktadır. Ürünün çabuk kuruması mantar istilası olasılığını azaltır.

 

İlaçlama Makineleri (pülverizatörler) ekipmanı çeşitleri:

 

AYDINMAKSAN 400 LİTRE 7 HP (PÜLVERİZATÖR) İLAÇLAMA MAKİNESİ  (50 METRE HORTUM VE TABANCA HEDİYELİ)

  • 50 metre hortum ve tabanca hediyedir.
  • 30’luk Pompa
  • BOY: 140 CM
  • EN: 96 CM
  • YÜKSEKLİK:140 CM

 

 

 

AYDINMAKSAN 200 LİTRE 7 HP MOTORLU BENZİNLİ İLAÇLAMA MAKİNESİ  (50 METRE HORTUM VE TABANCA HEDİYE)

 

  • 50 metre hortum ve tabanca hediyedir.
  • 22’LİK POMPA
  • BOY: 158 CM
  • EN: 76 CM

 

 

AYDINMAKSAN 400 LİTRE FANLI TURBO (PÜLVERİZATÖR) İLAÇLAMA MAKİNESİ

 

  • BOY: 140 CM
  • EN: 96 CM
  • YÜKSEKLİK:140 CM

 

 

 

 

AYDINMAKSAN 400 LİTRE TRAKTÖR ARKASI (PÜLVERİZATÖR) İLAÇLAMA MAKİNESİ

  • BOY: 140 CM
  • EN: 96 CM
  • YÜKSEKLİK:140 CM

 

 

 

 

İLAÇLAMA MAKİNELERİ hakkında detaylı bilgi almak için alanında profesyonel satış ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.